Ves al contingut.Salta a la navegació

Més de cent experts han assistit a la “Jornada Tècnica de Projectes LIFE"

El 8 de novembre de 2016, més de cent experts han assistit a la “Jornada Tècnica de Projectes LIFE: Aigua, residus i economia circular”, que s’ha celebrat a les instal·lacions d’Eurecat-CTM i que ha servit per a donar a conèixer els darrers projectes LIFE de sostenibilitat del centre tecnològic entre socis internacionals i empreses del territori.

La jornada ha comptat amb la presència de Santiago Urquijo, project manager del programa LIFE, que ha destacat que “aquests tipus de trobades són molt beneficioses per a l’intercanvi d’experiències i coneixements entre projectes”, donat que “ajuden tant a la creació de sinèrgies com a la transferència de resultats a altres parts interessades”.

A l’acte també hi ha assistit Carlos de la Paz, de l’equip de comunicació del programa LIFE, que n’ha detallat exemples de bones pràctiques sobre la gestió de l’aigua i l’economia circular.

   

L’acte s’ha dividit en dues sessions de treball paral·leles on experts d’Eurecat-CTM i altres institucions han presentat un total de tretze projectes sobre la gestió eficient de l’aigua, d’una banda, i sobre residus i economia circular, d’una altra. Destaca la demostració del projecte LIFE REWATCH, per a la reutilització d’aigua a la indústria petroquímica i el LIFE InSiTrate, per a la bioremediació de nitrats de l’aigua subterrània.

Totes les presentacions de la jornada es poden descarregar a la pàgina web del CTM (LINK).

En aquest sentit, i com a part de la jornada, els participants han visitat la planta pilot LIFE InSiTrate on s’està provant aquesta tecnologia.