Ves al contingut.Salta a la navegació

Es posa en marxa la planta pilot del projecte InSiTrate per a eliminar insitu el nitrat de les aigües subterrànies

A primers de maig es va posar en marxa la planta pilot a Sant Andreu de Llavaneres

La planta pilot de bioremediació, que es va posar en marxa al principi d’aquest maig, està situada al municipi de Sant Andreu de Llavaneres (Maresme), a la zona del tram final de la riera, on es troben diversos pous municipals amb presència de nitrats. Aquest sistema experimental permetrà demostrar la viabilitat de la bioremediació insitu per a la descontaminació de nitrats per tal de produir aigua potable.

La planta pilot consta de dos pous d’injecció de matèria orgànica, un pou d’extracció i tres pous de control del procés. Per altra banda, compta amb un sensor de nitrats en línia que contínuament monitoritza la qualitat de l’aigua produïda. El sistema estarà funcionant durant un any per tal de poder optimitzar el procés i avaluar-lo des del punt de vista tècnic, econòmic i ambiental. Aquestes proves validaran la tecnologia a escala pilot i determinaran l’èxit del projecte.

El projecte InSiTrate està cofinançat per la Unió Europea en el marc del Programa LIFE+. El realitzen la Fundació CTM Centre Tecnològic (CTM), Amphos 21 Consulting SL i Catalana de Perforacions SA.